Várható időjárás Húsvétig

Pénteken is marad a száraz meleg idő, sőt a nap folyamán tovább emelkedik a hőmérséklet. A hosszú hétvégén már lesz néhány gomolyfelhő az égen, melyből kialakulhatnak záporok, zivatarok, és hétfőtől a hőmérséklet is kicsit csökken.
Pénteken is folytatódik a száraz, meleg idő, sok napsütéssel, 21-25 fok körüli csúcs

hőmérséklettel, és mérsékelt erejű délkeleti széllel. Csapadékra az egész ország területén nem kell számítani. Hazánk térségében továbbra sem lesznek frontok, kellemes nyárias melegre, de még csípős reggelekre számíthatunk, ezért ennek megfelelően öltözzünk. A nyárias melegnek köszönhetően, sajnos a déli időszakban közepes szintű UV sugárzás várható. A levegő szennyezettsége is emelkedést mutat, némely nagyvárosban már átlépi az előírt egészségügyi határértéket.

A hétvégén a hosszabb napsütéses időszak mellett
, eleinte az ország északkeleti részén alakulnak ki gomolyfelhők, melyekből elszórtan várható futó záporeső, zivatar. Mérsékelt délkeleti szél fúj, a maximum hőmérséklet pedig 22, 27 fok körüli lesz. Vasárnap az északnyugati országrészben alakulhatnak ki szórványos záporok, zivatarok a megnövekvő felhőzetből. Mérsékelt északkeleti szél és 19, 24 fok közötti csúcshőmérséklet várható.

Húsvét hétfőn már csak több-kevesebb napsütésre, változóan felhős égboltra, és egyre gyakrabban előforduló záporokra, zivatarokra lehet számítani. A hőmérséklet azonban csak kicsit esik vissza, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok körül alakul.
Kellemes húsvéti időjárás várható, kedvez a locsolkodóknak és a kirándulóknak is.