Változik az időjárás a hétvégén

Csütörtöktől kezdődően egy jelentős terjedelmű anticiklon éri el Magyarország térségét, és az északnyugati irányból hoz az előző napokhoz képest szárazabb és enyhébb levegőt. Az anticiklon kiinduló pontja a Brit szigetek feletti légtér. Szombaton azonban újabb hidegfront érkezik fölénk.

A csütörtöki nap folyamán hazánk egész területén napos időre van kilátás, helyenként napközben akár 18 °C fokra is emelkedhet a hőmérséklet. Számottevő csapadékra és felhősödésre szinte sehol nem kell számítani. Várhatóan azonban északi, északnyugati szél fog fújni, melyet helyenként erős széllökések is kísérhetnek, nappal az ország középső területein, míg éjszaka a Dunántúli vidékeken, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Pénteken folytatódik a száraz, napos idő, de néhol már fátyolfelhők jelennek meg az égen. Napközben 17-21 fok meleg is lehet. Szombaton viszont egy északi irányból érkező hidegfront vonul át hazánk térsége fölött, melynek következményeként az erősebb felhősödés mellett gyakran számíthatunk a hétvége folyamán esőre, záporesőre. Az északi területeken még havazásra is van kilátás szombaton a késő éjszakai órákban. A hőmérséklet éjszaka 3, 8 fok, míg nappal 12, 18 fok között lesz. Vasárnap az ország északi részén, lassan eloszlik a felhőzet, és előbújik a nap is hosszabb–rövidebb időszakra. Nagymértékű csapadékhullásra van kilátás Magyarország területének legalább a 40 százalékán, ami minimum napi 5 mm mennyiségű esőt jelent. A várható hőmérséklet éjszaka +2, -4, nappal 5, 10 fok körül alakul.