Újra itt a tavasz a hétvégére

Az előző napok változékony időjárása után szombattól ismét visszatér az igazi kellemes tavaszi idő.

Az elmúlt időszakban hétfőtől péntekig valóban szeszélyes áprilisi időjárásban volt részünk. A napos idő mellett előfordult zápor, zivatar, viharos erejű széllökések és még jégeső is. Szombattól azonban újra igazi tavaszi melegre van kilátás.

Egy magas nyomású anticiklon éri el hazánk térségét a hétvégén, melynek jóvoltából csapadékmentes, napos, nyugodt napok következnek. Szombaton még kezdetben előfordulhatnak futó záporok, de a nap folyamán már gyakran elő bújik a nap is. A folytatásban is egyre többször számíthatunk napsütésre, és a levegő hőmérséklete is emelkedni fog, átlagosan 20 fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklet várható, de van ahol 25 fok is lehet. Eleinte a reggelek még kellemetlenül hűvösek lesznek, majd fokozatosan a hajnali hőmérséklet is emelkedik, azonban még ajánlott a réteges öltözködés. A szombati nap folyamán még lehetnek erősebb széllökések, de a későbbiekben mérséklődik a légmozgás, és az ország szinte egész területén csak enyhén szeles időre van kilátás.

Előre láthatólag szerdáig tart ez a kellemes tavaszi időjárás. Az elmúlt szeles időszak jóvoltából, kitisztult a levegő, és frontmentes napok következnek. Érdemes sok időt tölteni a szabadban, túrákat erdei kirándulásokat szervezni, ugyanis Csütörtökön a Kárpát-medence térségét ismét egy záporokat, zivatarokat is hozó nedvesebb léghullám éri el.