Újra itt a hó és a fagy

Keddre ország szerte felhős és párás időt jósolnak a meteorológusok. Az északi, északkeleti vidéken tartós ködre lehet számítani, ahol a délutáni maximum hőmérséklet +3 fok körül várható. Minimális napsütésre a Dunántúlon van kilátás, ahol még a +8 fok körüli magasságot is elérheti a hőmérséklet.

Szerdán napközben sokfelé erősen felhős, vagy borult égbolt várható. A meterológia jelentések, tájékoztatása szerint esőre először az északnyugati részeken, majd a Dunántúlon lehet számítani. Az ország más részein is szórványosan előfordulhat eső, sőt a késő esti órákban havas eső is eshet.

Csütörtökön az ország több pontján is lehet havazás, délkeleten havas eső, az északi irányból beáramló hideg levegőnek és a délnyugat felől érkező mediterrán ciklon nedves, enyhe levegőjének az összekeveredéséből adódóan. A lehulló hó ellenére északnyugaton +1, délkeleten +4 fokig süllyed csak a hőmérséklet, ami a lehulló hó olvadását eredményezi.

Pénteken tovább folytatódhat a csapadékos időjárás a mediterrán ciklon következményeként. A Dunántúl délnyugati részén már nagy terjedelmű havazásra van kilátás, és mivel továbbra is számítani lehet az északról beáramló hideg levegőre, így a legmagasabb hőmérséklet is legfeljebb csak fagypont körüli lesz. A keleti részeken várhatóan a vegyes halmazállapotú csapadék lesz jellemző.

A hétvégén, valószínűleg már a keleti országrészt is eléri a havazás. Tovább hűl a levegő, hajnalban -8.-10 fok, míg nappal -1, 0 fok körüli hőmérséklet várható.