Termosz nem csak túrázóknak

A hideg téli napokon, egy utazás során jól jön, ha a tea, kávé és az ebédünk melegen marad, illetve a forró nyári időben, hidegen fogyaszthatjuk az italunkat. Legyen az téli síelés, hegyi túra, vagy nyári kirándulás a „jó öreg kulacs” helyett, termoszba öntsük az italunkat.

Termosz akár hétköznapokra is
Termosz akár hétköznapokra is

A hétköznapjainkat is megkönnyíti, ha az ételt vagy a kávét melegen tudjuk elfogyasztani a munkahelyünkön.

A hasznos útitárs

A termosz egy olyan dupla falú edény, amelynek a két fala között levegő helyett vákuum található. Lényegében úgy kell elképezni, mint ha egy palackot belehelyeznénk egy nagyobb palackba, és azok csak a nyílásuknál érnek össze. Mivel a vákuumnak köszönhetően a két edény fala között nem található levegő, így nem tudja a hőt sem vezetni, sem áramoltatni. Azonban sugárzással el tud jutni a hő egyik edényből a másikba, ám ezt egy alumínium felületű borítással ki lehet védeni. Az alumínium a sugárzást visszaveri, s mivel az edény nyílásán kívül nem tud a hő máshol kijutni, és kívülről sem bejutni, így a termoszban lévő ételek vagy italok nagyon hosszú időn keresztül megtartják eredeti hőmérsékletüket.

Törhetetlen termoszok

A termosz először 1904-ben került kereskedelmi forgalomba, az akkori termoszok palackjai üvegből készültek.

1966-ban megalkották a rozsdamentes acél – vákuum palackokat.

Napjainkra ez a praktikus kis palack az egész világon ismertté vált.
Számos kivitelben, óriási kínálatból választhatjuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő termoszt. A széles kínálatban megtalálhatjuk a különböző méretű ital palackokat 0,35 dl-től kezdődően, az ételes edényeket, illetve a kávéadagoló termoszokat is. Valamennyi termosz szilikon borítású fedéllel van ellátva. A csecsemők részére hőtartó cumisüvegek jelentik a megoldást a teácskájuk melegen tartására.

A termoszok kivitele is igen változatos. Választhatjuk többek között a szolid egy színűt, a krokodilbőr mintázatút, de akár a virágmintás bevonatút is.

A gyerekek viszontláthatják üdítős termoszaikon a kedvenc mesehőseiket.

Termosz lelőhelyek

Többek között:

Shopmániában, Nettedények, Mountex outdoor eszközöknél

Linkjeire kattintva, ezekben a web shopokban található széles kínálatból, mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot.

Bármilyen alkalom kapcsán megajándékozhatjuk szeretteinket egy praktikus termosszal.