Szerdán koranyári idő várható

Szerdán többnyire napos idő várható, bár némi felhő előfordul az égen, de számottevő csapadékra nincs kilátás. Többfelé erősödő, helyenként viharos erejű szélre is számíthatunk.

Kezdetben nedvesebb, majd fokozatosan egyre szárazabb légáramlat éri el a Kárpát-medence térségét. A keddi nap folyamán még sokszor számítani lehet erősebb felhősödésre, elsősorban az ország keleti és középső részén, sőt ezeken a területeken kialakulhatnak záporok, zivatarok is. Minimális napsütés mindenhol várható. A délutáni óráktól eleinte a keleti országrészben, míg az esti időszakban már az ország középső területein is számítani lehet szórványosan előforduló záporokra, zivatarokra. A zivatarokat viharos erejű szél kíséri, a széllökések a 60-80 km/ órás erősséget is elérhetik. Kisebb jégeső is hullhat.

Szerdán minimális felhő lesz az égen, többnyire napos idő várható, számottevő csapadékra nem kell számítani. A szél várhatóan a keleti országrészben megerősödik. A hőmérséklet éjszaka 7, 12 fokig süllyed, míg nappal maximum 21, 25 fokig emelkedik.