Szeles hétvégére számíthatunk

Több az északnyugati irányból érkező front is eléri a Kárpát-medence térségét. Hazánk fölött péntek délután egy meleg, majd később egy hideg front vonul át. Szeles időjárásra van kilátás az egész hétvégén.

Pénteken napközben a váltakozó felhőzet mellett, több órás napsütésre, és 13-18 fok közötti csúcs hőmérsékletre van kilátás. A szél az ország középső és nyugati részén, sok helyen felerősödik, sőt némely területeken még viharossá is fokozódik.

Szombaton a kora reggeli órákban már kevesebb felhősödésre lehet számítani, kivéve az ország északkeleti térségét, ahol az erősebb felhőzetből egy-egy zápor is hullhat. A nap folyamán már több órás napsütés ígérkezik, és a hőmérséklet csúcsértéke 14, 20 fok között alakul. A nappali időszakban az egész ország területén nincs kilátás számottevő csapadékra. A szél erőssége napközben helyenként némileg mérséklődik, majd a későesti óráktól újra jelentős mértékben felerősödik, sőt a középső illetve a dunántúli megyékben viharossá is fokozódik. A minimum éjszakai hőmérséklet 7, 12 fok között várható.

Vasárnap is marad az erős, helyenként viharos erősségű szeles időjárás. Egy hidegfrontnak köszönhetően a hőmérséklet is néhány fokkal visszaesik. A keleti megyékben valószínűbb záporok kialakulása, de számottevő csapadékra az egész ország területén nem kell számítani. A hidegfrontra érzékenyek fejfájást és vérnyomás ingadozást tapasztalhatnak, míg a szeles időre érzékenyek esetében felerősödhetnek a reumatikus jellegű panaszok.