Normafa sípálya és szállás lehetőségek

A Normafa a Budai-hegység keleti peremén a Sváb hegy – János hegy vonulatában 400-477 méter tengerszint feletti magasságon helyezkedik el, és a budapestiek kedvenc kiránduló és síelő helye. Normafa nevét egy öreg bükk fáról kapta, amely régen a Budai hegy keleti peremének tisztásán helyezkedett el, jelenleg emléktábla jelzi a fa helyét. A hegyvidék különböző részein 77 méteres szintkülönbség is érezhető, azonban a Sváb-hegy legmagasabb pontjáról, ami 477 méter, gyönyörű a kilátás a közeli hegyekre és a fővárosra.

A hely szépsége és a tiszta levegő mellett, télen a síelés lehetősége is vonzza a kirándulókat. Amennyiben a hójelentés szerint megfelelő a helyszín a síelésre, úgy 300 méter hosszú sípálya várja a téli sport kedvelőit. Sí felvonó nincs, tehát lesiklás után a sípálya tetejére csak emberi erővel tudnak visszajutni, mégis a síelők mellett a snowbordot és a szánkózást kedvelők is szívesen ellátogatnak Normafára.

A normafa parkolójától nem messze található a sí ház, amely a Pilisi Parkerdő tulajdonát képezi. A sí házban az új Norma Kert étterem, míg a ház mögött a Rétes büfé bőséges kínálata várja a megéhezett vendégeket.

Sí edzések

Több síoktatással foglalkozó iskola is tart edzéseket a Normafánál, ha a hójelentés szerint erre megfelelő a terep. Itt tartja edzéseit többek között a Budapesti Sí Iskola, Ők szárazedzést, míg a Bozsik Sífutó Iskola, sífutó és nordic walking edzést tartanak. Hó szegény időszakban pedig műanyag pályákon gyakorolnak, melyek a közelben találhatók.

Közlekedés a Normafához

A Normafa megközelíthető:- a BKV menetrend szerinti járataival a Moszkva térről a 90-es, vagy 90A jelzésű autóbuszokkal. – Az erdei kisvasúttal, mely a Hűvösvölgytől a Széchenyi hegy irányába közlekedve érinti a Normafa megállóhelyet. – A Moszkva tér közeléből induló fogaskerekűvel. – Gépjárművel az Istenhegyi úton a Déli pályaudvar irányából.

Szállások Normafa közelében

A Hotel Normafa Budapesten található a Sváb-hegy tetején 15 percnyi távolságra a belvárostól. A csendes tiszta levegőjű, festői környezetben elhelyezkedő 4 csillagos szálloda 46 szobával és 16 lakosztállyal várja a kikapcsolódni, pihenni, sportolni vágyó vendégeit. A kellemes kikapcsolódásról az ízléses berendezés, telefon, és kábel televízió mellett, a mediterrán hangulatot árasztó környezetben elhelyezkedő wellness központ, kondicionáló terem, többek között szauna, masszázs, aerobik stb. gondoskodik. A hotelben bőséges étel és ital választékkal rendelkező elegáns étterem várja a vendégeket, míg 6 különteremben, jól képzett személyzet segítségével lehetőség van, különféle rendezvények lebonyolítására 150 főig.

A Zugligeti Niche Kemping a budai hegyek lábánál fekvő völgyben található. Műemlék jellegű épülete, ma étteremként funkcionál, ahol magyaros ízesítésű ételek várják az idelátogató vendégeket. A kempingtől libegőn eljuthatnak a János hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra, míg a városi tömegközlekedési eszközökkel a főváros számos nevezetessége érhető el.