Mátraszentistván sípálya és szálláshelyek

Mátraszentistván a Felső – Mátrában a három hegyi „szentfalu” egyikeként helyezkedik el, Galyatetőtől 6 km, míg Budapesttől bő 100 km-es távolságra. Sí parkja a hegyi falvak ölelésében 676 – 821 méter magas tengerszint feletti magasságon található. Az összesen 6 sípálya kiindulási pontja a Sztepán-réti nagy parkoló. Változatos vonalvezetésű útvonaluk a Rubonya-hegy oldalán vezet végig, és a Hutahelyi-patak völgyébe ér véget. A mintegy 9 hektáros területen elterülő 6 sípálya együttesen eléri a 3,4 km hosszúságot, szintkülönbségük pedig a 145 méter magasságot. A sípálya rendszert 6 sífelvonó szolgálja ki.

A síbérlet ára 1 napra a 2010/2011-ben főszezonban:
Felnőtt 5500 Ft.
Senior, Diák, és Gyermek egységesen 4500 Ft.

A sí park tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek a pályák változatosságára illetve a kiemelkedően szép és hangulatos panorámára, melyet hidak, tavak, rönkházak megépítésével értek el. A családok számára is ideális sí parkban, minden korosztály részére található különböző nehézségi fokú pálya, így ha a hójelentés megfelelő hóviszonyokat mutat, jöhet a felhőtlen kikapcsolódás. A kicsik részére sí óvoda létesült, hozzátartozó tanuló lifttel, míg a bátrabbak a Mátra egyik legmeredekebb sí pályáján gyakorolhatnak. Pozitív hójelentés esetén, illetve a 16 db hóágyú használatával, évente akár 90 napon keresztül is lehetőség van a síelésre, snowboardozásra.

A sí park fejlesztése

2003-ban a sípálya felújításokkal egyidejűleg több mint duplájára növelték a síterepet. A pályák tetejére egy 8000 m3-es víztározót építettek, amely a 2500 m3-es Hutahelyi-pataki víztározóval együtt elegendő vízmennyiséget tud biztosítani a hóágyúk működéséhez, az egész síszezon ideje alatt. Az újabb pályák csodálatos környezetben éjszakai világítással épültek. Az elfáradt vendégek Szibériai fenyőből készült hegyi kunyhókban pihenhetnek meg, illetve igénybe vehetik a rönkbüfé, és az étterem szolgáltatásait.

Hó csúszda Park

A Sí park újdonsága a Snowtubing csúszkákkal használható, 130 méter hosszú 2 sávos hó csúszda Park.

Látnivalók Mátraszentistván környékén

A téli sportok mellett, nyáron a természet szépségei, a hegyi tavak, források, erdei utak, illetve a környéken található három falu temploma, egész évben várja az ide látogatókat.

Szolgáltatások

Síoktatás, – kölcsönzés, esti síelés, Saint Pista Fun park, ingyenes parkolás, Kör-bár.

Mátraszentistván megközelítése

Gépjárművel: az M3-as autópálya felől Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Galyatető – Mátraszentistván a körforgalomig, ahol az autóparkoló található.

Autóbusszal: Budapest – Gyöngyös, illetve Budapest – Pásztói járatokkal. A sípálya mellett van a buszmegálló.

Szállások

A Vándor vendégház a Mátraszentistváni sí parktól gyalogosan 5 percnyi távolságra található. A vendégházban 15 db kétágyas szoba van, melyek pót ágyazhatók. Valamennyi szobához fürdőszoba, televízió és WiFi elérhetőség is tartozik. A pici vendégek részére 2 db babaágy is rendelkezésre áll. A vendégházhoz étkező, társalgó és saját parkoló is tartozik.

A Hotel Jäger Mátraszentistvánon csodálatos környezetben helyezkedik el. A szálloda két szinten 24 szobával, 66 férőhellyel, és saját étteremmel rendelkezik. Az első szinten 15 szoba található, melyek zuhanyzós fürdőszobával vannak ellátva. A második szinten 9 darab 2-3-4-5 ágyas turista szoba van, melyekhez a folyosón található közös mellékhelység és zuhany tartozik.