Eplény sípálya és szálláshelyek

Eplény Veszprémtől északra 14 kilométeres, míg Zirctől délre 7 km-es távolságra a Bakony déli részén 350 és 530 méter közötti tengerszint feletti magasságon található.

Eplény közvetlen szomszédságában Magyarország egyik legmodernebb síterepe helyezkedik el. A Nordica Sí aréna elnevezésű több fejlesztésen is átesett sípálya rendszer az Ámos-hegyi pihenőerdőnél fekszik, ahová egy bekötő úton juthatnak el Eplény külterületéről. A piros színű túra útvonalon pedig gyalogosan lehet eljutni a sípályák kiindulópontjára.

A sípálya rendszer 5 különböző hosszúságú és nehézségi fokozatú sípályát tartalmaz, melyeket összesen 6 lift szolgál ki. Az egyik pálya Magyarország, egyik legmeredekebb 30 fokos lejtésű pályája, de van enyhe lejtésű pálya a kezdők számára, illetve sí óvoda a kisebbek részére. A pályák együttes hossza eléri a 4,3 kilométert, a pályák közötti szintkülönbség pedig a 180 métert. Összesen 35 hóágyú áll rendelkezésre, jó minőségű hó készítésére, arra az esetre, ha a hójelentés kevésbé megfelelő hóviszonyokat jelez.

A síbérlet ára 1 napra (9-től 17 óráig) a 2010/2011-ben főszezonban: Felnőtt 5900 Ft. Diák 5200 Ft. Gyermek 4100 Ft.

Területfejlesztés

A terület fejlesztésére 300 millió forintot fordítottak 2006-tól kezdődően. Az újonnan létesített több sípálya és felvonók mellett, egy komplett hóágyúrendszert is létrehoztak, melynek köszönhetően. akkor is lehetőség van a síelésre, ha a hójelentés kevés mennyiségű hóról tájékoztat. A 2008/09-es szezonra további liftcsere történt, így a három leghosszabb sífelvonó együttesen 3600 fő/ óra kapacitással tud üzemelni. Modernizálták a pályavilágítást, illetve a sí versenyekhez időmérő berendezést és kapukat vásároltak. A kivilágított pályákon este 21 óráig lehet síelni.

A 2009/2010-es sí szezonban Magyarország első „Szent Sólyom” nevű négyüléses sífelvonóját üzemelték be, mely 2,2 m/s sebességgel, 756 méter hosszúságú utat tesz meg.

snowboard – park

Lehetőség van a snowboard kedvelőinek kedvenc sporttevékenységüket erre a célra kialakított parkban végezni, ahol 10 db új SMI Gigastar típusú hóágyúval segítenek a síeléshez megfelelő körülményeket biztosítani.

Eplény megközelítése:

Eplény a Veszprém – Győr útvonalon gépjárművel és autóbusszal egyaránt megközelíthető. Győr, Veszprém és Zirc településekről közvetlen buszjárat közlekedik. Eplény települést érinti a 11-es számú Győr – Veszprém vasútvonal is.

Szolgáltatások a Sí aréna területén

Sí-oktatás,- szerviz,- szaküzlet,- kölcsönző,- óvoda. Ingyen parkoló, étterem, körbár.

Szállások

Holle Anyó Panziója: Az Eplényi Nordica Sí arénához tartozó sí ház, nyugodt környezetben található. Hangulatos szobákkal összesen 22 férőhellyel, étteremmel, parkolási lehetőséggel várja az ide látogatókat. A szobák reggeli igénybevételével is foglalhatók. Elfogadnak üdülési csekket is.

Bakonyi Apartman ház: Eplény központi részén, nyugodt környezetben, teljesen felszerelt, parkolóval ellátott, családbarát apartmanok. A házban üzemel a „Mókus Büfé” amely á la carte rendszerű meleg és büfé ételekkel, illetve italokkal várja a saját és a külső vendégeket egyaránt, reggeli és félpanziós ellátás keretén belül. Egyéni főzési lehetőség is van. Üdülési csekket is elfogadnak.