Országos havazás akár 10cm is eshet

Kedd délutántól szerda reggelig, szinte az egész ország területén volt kisebb-nagyobb mennyiségben havazás. Az Északi-középhegység egyes területein még a 10 centiméter magasságot is elérte a lehulló hóból kialakult hóréteg. A mellékutak, helyenként még a főutak is erősen csúszóssá váltak, amely nagymértékben megnehezítette a közlekedést.

A szerdai nap hátralévő részében, az ország különböző területein további hóesésre lehet számítani, függetlenül attól, hogy némely helyen a napközbeni hőmérséklet meghaladhatja a 0 fokot is. A hét többi napjain, száraz, de nagyon hideg idő várható, kemény hajnali fagyokkal.

Egy meleg front a felelős a kisebb-nagyobb mértékű havazásért. Igaz, hogy a reggeli órákra már megritkult a felhőzet a Dunántúlon, de a meleg front felhőrendszere a Kárpát-medence térségéből még sem vonult el teljes mértékben. Így újabb havazásra lehet számítani délelőtt a keleti ország részen, míg délután az északi területeken. Az előre jelzések és a számítások alapján, a nap folyamán újabb 5 cm-es vastagságú hóréteg is kialakulhat.

Kemény hajnali fagyok jönnek

Csütörtöktől a csökkenő felhőzetnek köszönhetően, már száraz időjárás várható, viszont igen hideg éjszakára, a hajnali órákban pedig. kemény fagyokra lehet számítani. Az Északi-középhegység azon medencéiben, ahol megmaradt a hóréteg, a hétvégén akár -15 fok alatti hőmérséklet is lehetséges.