Napsütéses délutánra számíthatunk

Szerdán a reggeli órákban, szinte mindenhol borult, néhol párás, ködös idő lesz jellemző, az ország középső és keleti részein még eső, záporeső is előfordulhat. A nap folyamán várhatóan kisüt a nap, és a hőmérséklet a 9 fokot is elérheti.

A délelőtt folyamán az ország nyugati részén felszakadozik a felhőzet, és hol hosszabb, hol rövidebb időre, de számos helyen már várható egy kis napsütés. Megmarad viszont az erősen felhős égbolt a keleti határmentén, és itt némely területeken tartós ködfoltokra is lehet számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a hőmérséklet csúcsértéke a délutáni órákra elérheti akár a 9 fokot is, míg a késő esti órákban 0 és +5 fok közötti csúcshőmérséklet várható.

Enyhe észak-nyugati szél fúj várhatóan az országban több helyen is, de a magasabb Dunántúli részeken a szél ereje tovább erősödhet.

A csütörtöki és pénteki napokon már csak a reggeli időszakban várható eső több helyen is, az északkeleti részen még hó is eshet. A nap többi részében felhős égboltra, borongós időjárásra számíthatunk, legmagasabb átlag 5,12 fok közötti hőmérséklettel.

A hétvégén, a váltakozó felhőzetből, nem várható említésre méltó mennyiségű csapadékhullás, sőt rövidebb-hosszabb időszakokra a nap is előbújik. Szombaton a nappali hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 11, 16 fokot, míg éjszakára fagypont körüli fokra süllyedhet a hőmérő higanyszála.