Meleg és változékony időjárás lesz a hétvégén

Ma a keleti vidékeken még lesznek záporok. Szombaton mindenhol napsütésre van kilátás, míg vasárnap újabb csapadékot is hozó hidegfront érkezik,

Pénteken a front elvonulása után a keleti területek kivételével, (ott akár késő estig is lehetnek záporok, zivatarok) szinte mindenhol lehet napsütésre számítani. Többfelé felerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok körüli lesz.

Szombaton kezdetben az ország nagy részén várható napsütés, később az északnyugati irányból egyre több felhő lesz az égen, és szórványos záporok zivatarok kialakulására lehet számítani, főként a nyugati határszélen. Megélénkül a délkeleti szél, és 22, 27 fok körüli maximum hőmérséklet várható.

Vasárnap is lesz némi napsütés, majd egy hidegfront érkezik melynek következtében szórványosan záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Erősebb északnyugati szél fúj, de a hőmérséklet elérheti akár a 19, 24 fokot is. A borult időjárás hétfőn is folytatódik, több felé lehet eső, zápor, helyenként zivatar is jégeső és viharos szél kíséretével.