Megérkezett az igazi őszi időjárás Debrecenbe! Itt vannak a legjobb benti játékok, esős időre

Leginkább az őszi évszak az, amikor sok időt töltünk bent, a sok esőzés miatt. Amikor kint esik az eső, barátságtalan szeles az időjárás, még az orrunkat sincs kedvünk kidugni a lakásból. Ilyenkor sajnos szobafogságban vagyunk, ahol a gyerek túlzott mozgásigénye miatt sajnos nehezen találják fel magukat.

Debrecenbe egész héten szakadó eső nehezíti meg a mindennapokat és főleg ez az időjárás azoknak nehéz, akik kisgyermekekkel élnek, hiszen ő nekik nagyon nehéz elmagyarázni, hogy miért nem mehetünk ki a játszótérre. A kisgyerek figyelmét az ilyen időben a legnehezebb lekötni, így megmutatunk pár tuti ötletet, amivel feldobhatjuk gyermekünk számára a szomorú, borongós napokat is!

Az se jó, ha a gyerek egésznap meséket néz a tévében, nem csak azért, mert nem fejlődik, hanem mert estére nem fog kellően lefáradni, így olyan játékokat kell kitalálni bentre, ami megmozgatja a kicsik minden porcikáját. Ne csüggedjünk, tehát ha az őszi időjárás Debrecenben megtréfál minket!

1. Készítsünk Bábszínházat!

A kisgyermekek nagyon élvezik a bábozást. Eleinte mutassuk meg nekik, hogyan kell bábozni, játszunk el egyszerű, számukra könnyen érthető történeteket, majd kis időn belül, ők is ki akarják próbálni a mókázást. Ne csüggedjünk akkor se, ha nincsenek bábújaink, hiszen icipici kézügyességgel magunk is készíthetünk! Pár használt zoknira van csupán szükségünk, melyre gombokat ragaszthatunk, esetleg varrhatunk, így lesz a bábunknak szeme. Fület, hajat, kezeket is csinálhatunk nekik, ezek már csak a saját kreativitásunkra van bízva!

2. Bújócska

Mindenki emlékszik rá, kiskorába milyen jó mulatság volt bújócskázni az udvaron! Ha már az időjárás Debrecenben így alakult, nem kell bánkódni. Nem csak kint, de bent is szuper élmény lehet a bújócskázás. Ezt a játékot a legkisebbekkel is játszhatjuk hiszen egy egyéves gyerek is el tud már bújni! Valószínű, hogy egy ennyi idős gyerek még ugyanarra a helyre fog elbújni minden alkalommal, viszont nagy izgalom lesz számára, ha elsőre nem találjuk meg.

3. Bowling Pet palackból

Erről a játékról azt mondhatjuk el, hogy nem csak szuperül leköti a gyerekek figyelmét, de újrahasznosítva elkészíthetjük. Néhány üres pet palackra lesz csak szükségünk, melyet felállítunk egymás mellé és egy labdára. És máris kezdődhez a bowling! A gyerekek imádni fogják!

A kikívánkozóknak is van egy kis jóhírünk

Azokhoz pedig, akik nagyon nem szeretnek bent ülni, azt tanácsoljuk, hogy jól öltözzenek fel, vízhatlan gumicsizmában és esőkabátba szuper móka lehet gyerekekkel apró tócsákba lépkedni.
Az esős időt csak a héten kell elviselnünk, vasárnap már jöhet egy kis napsütés, hétfőtől pedig Debrecenbe is elér egy enyhe melegfront, melynek köszönhetően hét közben akár 24 fok is lehet az átlaghőmérséklet!

Használjuk ki az átmeneti meleg őszt, legyünk kint sokat, kiránduljunk gyermekeinkkel nagyokat, hiszen péntektől újra borongós, esős idő fog lenni. Látogassunk el a debreceni Állat és Növénykertbe, vagy nézzük meg a Kerekerdő Élményparkot. Az átmeneti melegidőjárás ellenére elmondhatjuk, hogy Debrecenbe is elérkezett az az igazi ősz, szóval itt az idő elővenni a melegebb öltözeteket és reménykedni, hogy a debreceni időjárás még azért tartogat számunkra ennél a hétnél szebb napokat.