Máltai repülőjegy: középkori épületek és természeti csodák

Több ezer éves múltra visszatekintő történelmének köszönhetően Málta szigete máig olyan egyedülálló hangulattal várja a turistákat, mely miatt évről-évre sokan látogatnak el területére. Az évszázadok során folyamatosan ment területéért a küzdelem, és egyik fennhatóságot követte a másik, míg végül 1964-ben végre elnyert függetlenségét. Napjainkban kedvelt turisztikai célpontnak számít, hiszen területén egyszerre találhatóak meg történelmi, vallási nevezetességek, de a páratlan természeti kincsek sem hiányozhatnak a felkeresendőek sorából. A máltai repülőjegy a paravion.hu szakembereinek véleménye szerint különösen megéri azok számára, akik a látnivalók mellett múltidéző, mégis napjaink igényeinek maximálisan megfelelő üdülőhelyeken töltenék szabadságukat.

Nézzük, mely látványosságokat nem érdemes kihagyni akkor, ha az úti cél a csöppnyi alapterületű, ám látnivalókban annál gazdagabb Málta!

A történelmi múlt nyomában

Málta több kultúra történelmének nyomait őrzi magán, s enne legjobb példája az a számtalan templom, palota és erőd, amelyek megtalálhatóak területén, és máltai repülőjegy vásárlás alkalmával mindenképpen felkeresendőek. Fővárosa, Valetta is egy erődrendszerrel körbevett félszigeten fekszik, melyet mára az UNESCO Világörökség részének nyilvánítottak. Óvárosa semmihez sem fogható hangulattal várja az oda érkezőket, ahol egyébként szuvenírek beszerzésére is lehetőség nyílik. A Szent János Társkatedrális monumentális méretei mellett mindenképpen érdemes felkeresni a Szent János bástyát, a Szent Jakab és a Szent Elmo erődöt is.

Ha pedig megfáradna a városnézésben, pihenjen meg a Felső Barcca Kertekben. A különleges látványosság szökőkutakkal és virágoskertekkel várja a városfal tetején a turistákat, ahonnét egyébként csodás látvány nyílik a tengerre és az egész környékre. Az eredetileg kiképzési célokat szolgáló városfalra elsőként a brit uralom idején kerültek szobrok, majd ezt a jó szokást megőrizve alakult ki mára egészen különleges oázis a területen. A történelmi látnivalók sora folytatódik Rabat városában is, ahol több régi templom is megtalálható, de ha a máltai repülőjegy mellett dönt, akkor érdemes felkeresnie a sziget leghíresebb erődjét is, a Fort Rinella névre hallgató komplexumot.

Természeti csodák a környékben

Málta környékén kiemelt népszerűségnek örvend Gozo sziget is, amely a búvárok és a természet szerelmeseinek igazi paradicsoma. Különösen kedvelt a Calypso-barlang, de a Beltengernek nevezett belsőtó is sokak által keresett, ugyanis egy szűk alagúton keresztül összeköttetésben áll a tengerrel, így sós vízzel rendelkezik. Az erózió eredményeként jött létre az Azúr Ablak, amelyet filmekből már jól ismerhetünk. Az előtte fekvő Kék Lyuk egyébként a búvárok kedvenc merülő helyének is számít, 26 méteres mélységébe lemerülve egy boltív alatt lehet elérni a nyílt tengert. Akik a természet csodái iránt érdeklődnek, Comino szigetét se hagyják ki máltai repülőjegy vásárlás után. Bár lakatlan, de 1,6 kilométeres hossza számos lagúnával és felejthetetlen szépségű tájakkal várja a turistákat.