Lesz eső is, napsütés is

Szerdán és csütörtökön napközben napos időre van kilátás. Csütörtök estétől azonban egyre több helyen lehet számítani esőre, ám a hőmérséklet még sem esik jelentősen vissza.

Szerdán párás, ködfoltos lesz a hajnal, -1, +4 °C fok közötti hőmérséklettel. A reggeli órákban eloszlik a pára és a köd, és a nap hátralévő részében hosszabb időre kisüt a nap. Néhány felhő lehet az égen, de csapadékhullásra nincs kilátás. Gyenge vagy mérsékelt légmozgásra, és 14, 18 fok körüli csúcs hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtök délelőtt, és kora délután folytatódik a kellemes napsütéses idő. Az esti órákban az északnyugati irányból egyre több felé alakul ki felhősödés. Az ország Dunántúli részén, valamint északon, a határszéli területeken számítani lehet záporesőre, helyenként zivatarra. A délnyugati szél élénkebben fog fújni, a hőmérséklet pedig 15, 20 fokig is emelkedhet.

Pénteken napközben még marad a borongós idő, szórványosan előforduló esővel, záporesővel, sőt némely helyen még zivatarokra is számítani lehet. Estétől az északi, északnyugati irányból lassan kezd a felhőzet felszakadozni, és eláll az eső. A nyugati szél felerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok körül várható.

Hétvégén, szombaton kezdetben ismét várható eső, záporeső, keleten zivatar is. Délutántól elvonul az esős front, megszűnik a csapadék és előbújik a nap is. A napos idő vasárnap is folytatódik, 18, 23 fok közötti maximum hőmérséklettel, és élénk délnyugati széllel.

Hétfőn napközben marad a száraz napos idő, majd estétől kezdetben a kisalföldön később egyre több helyen várható záporeső, zivatar. A szél északnyugati irányból egyre erősebben fúj. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok körül alakul.