Közeleg a tavasz!

Az elmúlt néhány napban igen kellemetlen időjárásban volt részünk. Bár többnyire csapadékmentes volt a múlt hét második fele, mégis egy hidegfrontnak köszönhetően hideg, szeles volt az időjárás, helyenként viharos erősségű szél is fújt. Ez a hidegfront egészen szerdáig érezteti kedvezőtlen hatását, azonban csütörtöktől kezdődően már várható a levegő felmelegedése. A hétvégén 10 fok fölötti hőmérsékletre is számítani lehet.

Az idén ez idáig igen változékony volt az időjárás, hol ködös, nyirkos, máskor hideg szeles napok voltak. Reggelente gyakran mutatott 0 °C fok alatti hőmérsékletet a hőmérő higanyszála. Az igazi tavaszi „jó idő” csak lassan érkezik meg.

Kedden már ki süt a nap, és a hét hátra lévő részében is sok napsütésre lehet számítani. Számottevő csapadékra nincs kilátás, csak elvétve fordulhatnak elő kisebb záporok az ország nyugati majd az északi részén. Lassan megszűnnek a reggeli fagyok, a levegő hőmérséklete fokozatosan emelkedik, eleinte még 2 és 7 °C fok közötti, míg később 10 – 15 °C fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Kellemes márciusi tavaszi időjárásra van kilátás a hosszú hétvége első két napján is. Szombaton és vasárnap több-kevesebb napsütés lesz, igazi kirándulásra, kikapcsolódásra, túrára alkalmas időre számíthatunk. Hétfőtől egyre csapadékosabb időjárás várható, ám a levegő hőmérséklete előreláthatólag továbbra is átlag körüli lesz, vagyis nem lesz hideg.