Időjárás Debrecenben: már tombol az igazi ősz! De vajon így is marad?

Forró és hosszú nyár után, talán, marad ez a lehűlés és Debrecen városába megérkezik az igazi ősz?
Sokan nem szeretik ezt az évszakot, pedig mint a többinek, ennek is megvan a maga hangulata. Attól, hogy hidegebb van és esik, az eső nem kell még bezárkóznunk a szobába, hiszen esőkabáttal, esernyővel felszerelkezve ugyanolyan jól érezhetjük magunkat. A legtöbb ember azonban nem így gondolja.

Legyen ez akkor számunkra jó hír, hiszen ilyen borongós időjárásban biztosak lehetünk benne, hogy nincs tömve a debreceni állatkert sem és ne túlozzunk! Attól, hogy itt az ősz, egyáltalán nem biztos, hogy minden nap, reggeltől estig szakadni fog az eső.

Én személy szerint jobban is szeretek ilyen időjárásban várost nézni, kirándulni, sétálni, mint kánikulában. Egy kényelmes melegebb öltözet lehetővé teszi, hogy ilyenkor is jól tudjuk érezni magunkat!

Érdemes elővenni a melegebb, őszi ruhákat a szekrény mélyéből!

Ez a hirtelen hidegfront, ami elérte városunkat talán az idősek és a kisgyerekek nem voltak felkészülve. Sajnos már egyik pillanatról a másikra lesz nyárból ősz, nincs az a lassú lehűlés, ami régen volt. És most, hogy ideért a hűvösebb idő, most se egyértelmű, hogy ez már az ősz? Vagy esetleg kapunk még egy pár napot a kései nyárból?

A debreceni időjárás előrejelzés szerint a hét további részében marad a ködös, esős idő. A hét közepén még néha próbál majd kisütni a nap, de ezután már valószínűleg marad erre a hétre az igazi őszi időjárás. Csütörtök reggel Debrecen felett borongós felhők lesznek várhatóak, így semmiképp se hagyjuk otthon az esernyőt és a kabátot, iskolába vagy munkába indulás előtt!

Sokfelé várható eső és a hét folyamán ezen a napon lesz a legtöbb a csapadék, illetve a szél is!
Debrecenben átlagban napközben több mint 25 mm eső várható. Az Észak-nyugati szél meglehetősen erős lesz, szélviharok is kialakulhatnak, a legmelegebb hőmérséklet pedig délután várható, ám ez is csupán 15 fok lesz.

Ezután enyhe felmelegedést észlelhetünk, de az esős idő vasárnapig ki fog tartani.
A hétvége közeledtével pénteken már 18 fokos átlaghőmértséklet várható, A viharos széllökések és a borongós időre is fel kell még készülnünk! Jó hír azonban, hogy ezen a napon már kicsit kevesebb, csak 14 mm csapadék várható.

A kisgyerekek még az ilyen időjárást is élvezik!

Ha kültéri programot terveztünk Debrecenbe a hétvégén, talán még szerencsénk lehet és kifogjuk az eső nélküli időt! Az enyhe melegfront miatt, szombaton és vasárnap várhatóan 19-20 Celsiusfok lesz, ezzel azonban ne bízzuk el magunkat, ilyenkor lehet a legkönnyebben megázni. A pár fokos melegedéstől eltekintve marad a hideg szél, a borongós időjárás Debrecenben. Eleinte csökkenő felhőzet után újra megvastagszik majd, így sok felé várható heves eső és zivatar.

Az eső ellenére rövid sétákra elindulhatunk még gyerekekkel is. Adjunk rájuk vízhatlan gumicsizmát, esőkabátot és nagy örömmel fognak a tócsákba ugrálni és az esőfelhőket figyelni. Ha azonban úgy döntünk, ebben a kétes debreceni időjárásban inkább mégis bent maradunk és egy meleg tea mellett töltjük el a hétvégét, az is teljes mértékben érthető!

Ne csüggedjünk, nem marad ez mindig így, hétfőtől sokkal kevesebb csapadék mellett csodálhatjuk újra a napsugarakat, a jövőhét közepére pedig már 24 fokos hőmérséklet is várható lesz!