Hétfőn hidegfront érkezik

Hétfőn Magyarország térségét eléri egy hidegfont, melyet zivatar és viharos erősségű szél kísér. Keddtől már nem lesz eső, de a hétvégére visszatér az eső és a szeles idő.

Hétfőn kezdetben még kevés felhő lesz az égen, de később egy északnyugati irányból érkező hidegfront jóvoltából az ország egyre több pontján lehet számítani eső, zápor helyenként zivatar kialakulására. A napsütéses időszak a déli és a keleti vidékeken tart a legtovább, ott csak az esti óráktól van kilátás csapadékhullásra. Délutántól fokozatosan felerősödik az északnyugati irányú szél, a Balatonon illetve a kisalföld területén a 80 km/órát is elérheti a szél sebessége. A levegő hőmérséklete a hajnali órákban 3, 8, míg napközben 18, 23 fok között alakul. A frontra érzékenyeknél a hidegfront kezdi éreztetni kedvezőtlen hatását.

Kedden a reggeli időszakban az ország keleti részén, több helyen is számítani lehet csapadékhullásra, majd fokozatosan mindenhol eláll az eső, eloszlanak a felhők az égről, és hosszabb-rövidebb időszakokra ki süt a nap is. Eleinte még erős szél fúj, ami a nap második felében mérséklődik. Lehűl a levegő, 15 fok körüli maximum hőmérsékletre van kilátás.

A folytatásban a következő két napban a váltakozó felhősödésből adódóan helyenként kisebb mértékű záporokra is számítani lehet. Minimálisan megemelkedhet a nappali hőmérséklet. Erős északnyugati irányú szél várható. Pénteken újabb hidegfront éri el hazánk térségét, melyet viharos erősségű szél is kísérhet.