Gördülő talpú cipő mely megváloztatja járásunkat

A speciális talpkiképzésnek köszönhetően horizontálisan és vertikálisan is elosztja a talp terhelését. Így kényelmesebbé teszi a viseletet leginkább azokban a munkakörökben, ahol sok állómunkát végeznek: ilyenek a pultosok, a fodrászok, az eladók, stb. Az MBT a legismertebb márka, de a Walkmaxx is kezd betörni a piacra.

Az egyenes tartás és az ízületek tehermentesítése a testtartás már alapvető esztétikai elvárás is, erről azonban egyre gyakrabban hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Az ízületek pedig folyamatos terhelés alatt vannak, akár sétálunk, akár csak egy helyben állunk. A gördülő talpú cipő ebben segít: rákényszeríti a testet a megfelelő egyenes testtartásra, egyúttal a tehermentesítést is megoldja.

Az MBT feltalálója egy időben észrevette, hogy izmai erősödnek, ha cipő nélkül járt a felszántott földeken. Így alakította ki a gördülő talpú cipőt, melyet már más gyártók (például a Walkmaxx) is alkalmaznak. A talp szinte félköríves mozdulatsort ír le, pontosabban „gördül”, ezáltal nyújtja és elernyeszti a fenék-, a comb-, a lábszár-, és a talpizmokat. Ez egyrészről hasznos, hiszen korrigálja többek közt a lúdtalp-jelenséget is, viszont túlzottan sok használata káros hatásokkal is járhat: a megerősödött izmoknak köszönhetően a keresztboltozat deformációjával jár. Ilyenkor a keresztboltozat lecsúszik és a lábujjak úgynevezett karomtartásba merevednek.

Walkmaxx gördülő talpú cipő
Kép forrása: www.walkmaxx.hu - Walkmaxx gördülő talpú cipő

Az MBT kutatásai mutatták ki először: keringési-, légzési zavarok enyhítése valamint az általános állóképesség növelésre is jó a gördülő talpú cipő: Mivel testünket sosem hagyja pihenni, ezért stimulálja az érfalakat, folyamatos erős keringéssel segíti elő például a visszerek kezelését. Mivel a nagyobb vérkeringést a nagyobb oxigén igény idézi elő, így a tüdő is edzettebb lesz, persze csak fokozatosan. Egy idő után már észre sem vesszük és jelentősen megnő tüdőnk kapacitása. A Walkmaxx szerint a jobb véráram pedig általánosan segít az állóképesség fejlesztésében, így kitartóbbak leszünk fizikálisan, mint korábban.

A gördülő talpú cipő fokozza a kalória égetését

Akár egy fogyókúra kiegészítő eszköze is lehet. Ez természetes, belegondolva hogy nagyobb, ám jobban elosztott terhelést kap testünk. Na persze napi pár óra járkálástól sem lesz valószínűleg kockás hasunk, ám mindenképp hasznos kipróbálni. Akár az MBT akár a Walkmaxx mellett döntünk, válasszunk olyan modellt, amelyet nem csak jó viselni, de külsőre is tetszik. A piac óriási választékot kínál, így mindenki megtalálja azt, ami neki legjobban tetszik.