Esős napok jönnek!

Szerdától kezdődően, egészen szombatig, szinte az egész ország területén esős időjárásra van kilátás, egy Magyarország térségét elérő mediterrán ciklonnak köszönhetően.

Szerdán a nap második felében az ország délnyugati irányából egyre nagyobb kiterjedésű felhőzetre lehet számítani, amelyből nagy valószínűséggel különböző mennyiségű eső hullhat. Az éjszakai órákban, a délnyugati országrészben egyre dinamikusabb lehet a lehulló csapadék mértéke, amelyet heves záporok és akár dörgés, villámlás is kísérhet. A nap folyamán fokozatosan erősödő déli szél várható.

Csütörtökön szinte az egész ország területén borult égboltra, és további esőzésre, záporokra van kilátás. A déli, délkeleti területeken zivatarok is lehetnek, melyeket 60-70 km/órás erősségű viharos szél, és elszórtan felhőszakadás is kísérhet. A déli, délkeleti szél igen erőssé, az alföldi vidékeken viharossá is fokozódhat. Az ország északi és északkeleti részén számottevő, akár 30 mm mennyiségű, csapadék is hullhat. Napközben 10 és 18 °C fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Pénteken folytatódik a borongós időjárás, szórványosan előforduló esővel, záporesővel. A tovább erősödő szél északnyugatira fordul. A levegő hőmérséklete alacsonyabb lesz, a délutáni órákban már csak maximum 13 fokot mutat a hőmérő higanyszála. Esős időre egészen szombat délig számítani lehet, a felhőzet csak szombat délutántól kezd felszakadozni, és ekkora mérséklődik a szél erőssége is.