Eső, jégdara és viharos szél lesz

Esőre van kilátás szinte az ország egész területén, szórványosan intenzív záporok, zivatarok is kialakulhatnak, melyeket jégdara és erős széllökések is kísérhetnek.

Csütörtökön a nyugati ország részen többnyire borult időre van kilátás, míg a keleti vidékeken a gyakori felhősödés mellett néhány órára előbújik a nap is. Csapadékra szinte mindenhol számítani lehet. Az ország keleti, északkeleti részén intenzív záporok, zivatarok is kialakulhatnak, melyek kíséretében igen erős széllökések várhatók, valamint 0,5-1 cm jégátmérőjű jégdara is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért a keleti országrészre kiadta a sárga színű figyelmeztetést.

Kezdetben az északkeleti vidékeken kívül mindenhol erős, néhol viharos erejű északnyugati szél fúj, a Dunántúli területeken 60-65 km/órás viharos széllökések is előfordulhatnak. Később mérsékelt lesz a légmozgás. Napközben 9, 13 fok közötti csúcshőmérsékletre, míg a késő esti órákban 3, 9 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A továbbiakban péntektől az északi területeken még felhősödésre van kilátás, míg délen már oszlik el a felhőzet. A nap egyre gyakrabban, és hosszabb időre bújik elő. Szórványosan még számítani lehet záporesőre, és erősebb északi szélre. A folytatásban, elvétve várható egy-egy futó zápor. A légmozgás mérsékelt lesz. Számottevő csapadékra nincs kilátás. Éjszaka 1, 7 fok, míg nappal eleinte 10, 15 később 15, 19 fok várható.