Egészséges téli sapka és fejfedő

Hideg téli napokon a réteges öltözködés mellett nagyon fontos a fejünket is befedni, védeni.

Igaz, hogy a fejfedők alatt, a frizuránk tartása eltűnik, hajunk lelapul, amitől sokkal gyorsabban zsírosodik, mégis ajánlott téli sapkát hordanunk, különben a hideg hatására tönkre megy és akár hullhat is a hajunk.

Téli sapka divat
Téli sapka divat

Milyen téli sapkát viseljünk?
Ideális választás a lehetőleg természetes anyagból készült ritkább szövésű vagy kötött sapka, illetve egyéb fejfedő, melyek lényege, hogy a fejbőrünk szellőzik alatta, mégsem fázik meg. A sűrű szövésű, kötésű sapkák viselése nem praktikus, mert bemelegszik, beizzad alatta a fejünk, amitől fokozódik a fejbőr faggyúmirigy termelése, és a haj gyorsabban zsírosodik.

A SealSkinz termékcsaládhoz tartozó sapka minden igényt kielégítő, úgynevezett vízálló-lélegző sapka. Nem csak kellően meleg, jól szellőzik, hanem még vízálló is, ráadásul az ára is korrekt a tudásához képest. Alkalmas utcai viseletre, kerékpározáshoz, de akár síeléshez is.

Gyermek téli sapka

A gyermekek fázósabbak, mint a felnőttek, a kicsiknek fülvédővel ellátott kivitelű sapka ajánlott. A gyermekek részére a kötött sapkán kívül még a polár béléses, a gyapjú sapka, vagy az olyan sapka-sál együttes is ideális, amely a hidegtől véd, de nem túlzott vastagságú.

A gyermek téli sapkák között vannak egyszínűek, csíkosak, de aranyos kis mackós, vagy kis szívecske mintásak is. A formát tekintve találunk egyszerűt, bojtost, fülvédőst, vagy akár simléderest is. Ilyen választékkal találkozhatunk pl. a http://www.basicshop.eu/catalog/gyerek-sapka_16.htm

Web shop kínálatában.

A Cairn gyerek sapkák állatfejet ábrázoló formáinak köszönhetően, a mesék világába érezhetik magukat a gyermekek. Ez a stílusú gyermeksapka megvásárolható a http://www.topsport.hu/index.php?id_termek=10925&gyt=36 linken található web áruházból.

Téli sapka divat 2010/2011-ben

Egy trendi fejfedővel stílusossá tudjuk tenni megjelenésünket. Az egyszerű, klasszikus pamut és kötött sapka örök divat, ráadásul szinte mindenkinek jól áll, és csak a színek és minták váltakoznak évről, évre. De a buggyos, a pomponos, a bélelt a siltes, illetve az „oversize” hosszú fazonú kötött sapkákban is a trendi divatot képviselheted. Népszerűek a fülvédők is, szőrös vagy kötött kivitelben.

A német gyártmányú Seeberger jó minőségű sapka-sál szett viselésével klasszikussá teheted megjelenésed.

A Kangol márkák között kedvedre válogathatsz a kötöttől a gyapjúig, a klasszikustól a vagányig.

Ha eddig nem tetted, ideje beszerezni egy praktikus, ám trendi sapkát.