Egész héten tavaszi meleg lesz

Az eddig szeszélyes, változékony áprilisi időjárás megnyugszik, és hétfőtől egészen húsvétig igen kellemes tavaszi meleg időre számíthatunk.

Egy anticiklon alakítja az előttünk álló hét időjárását, melynek jóvoltából rengeteg napsütésre, délutánonként már szinte nyárias melegre valamint gyenge légmozgásra lehet számítani.

Hétfőtől napközben fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, kedden már 20 fok körüli legmagasabb nappali hőmérsékletre van kilátás az egész ország területén. Szerdától a nappali csúcs hőmérséklet akár a 24-25 °C fokot is elérheti. Nagyon sok napsütésben lesz részünk, melyet elvétve zavarhat meg egy-egy gomolyfelhő. Számottevő csapadékhullásra nincs kilátás. Kezdetben a reggelek még hűvösek lesznek, ezért célszerű a réteges öltözködés, de a hétvégéhez közeledve már az éjszakai hőmérséklet is emelkedni fog.

Egészen szombatig gyenge légmozgás és kellemes tavaszi szellő jellemzi hazánk időjárását. A szél vasárnaptól kicsit élénkebben fúj, és a szeles idő húsvét hétfőn is folytatódni fog. A hét első napján elszórtan már várható záporeső helyenként zivatar kialakulása is, azonban előreláthatólag nagyobb mértékű hőmérséklet csökkenésre nem kell számítani.

Az előre jelzések szerint, tehát egész héten tavaszi meleg várható, sok- sok napsütéssel. Ezért ha lehetőségünk van rá, minél többet tartózkodjunk a szabad levegőn, hiszen a tavaszi napsugaraknak köszönhetően jobb lesz a hangulatunk, sőt javul az egész közérzetünk is.