Debreceni időjárás jelentés: Igazi kint lévős, állatkertezős idő érkezik, a sok eső után

A hét folyamán úgy érezhetjük elérkezett az igazi, ködös, csapadékkal teli ősz. A hideg szélnek és rengeteg esőnek köszönhetően sokan legszívesebben inkább bent maradnának otthonukba. A rossz időt egész héten kénytelenek leszünk elviselni, hiszen vasárnapig kitart az eső és a borulás. A hirtelen lehűlés csütörtöktől érezhető, ekkor a napi átlaghőmérséklet esik 5 fokot és maximum 15 fok lesz napközben. Ezen a napon már hatalmas, viharos szélre és sok esőre számíthatunk.

A 25 mm eső sok ember napjait megnehezíti, pedig egy vízhatlan lábbeli és egy jó esőkabát megoldhatja a problémákat.

Mit okoz a debreceni emberek lelkével a sok eső?

Az ilyen borús debreceni időjárásnak köszönhetően az ember kedve is olyan rossz, hogy leginkább csak bent a melegbe ülnénk, egy meleg teával kezünkbe. Pedig itt az idő, hogy igenis előszedjük a meleg őszi ruhákat, hiszen úgy tűnik, szeptember közepével időért az őszi időjárás is! Sajnos a hétvége se lesz jobb, borús, csapadékos időre van kilátás, sok esővel.

Az Észak-nyugati szél továbbra is erős lesz, így, ha mégis mennénk valamerre ebben az időben, mindenképp fontos, hogy rétegesen öltözzünk fel, hiszen ebbe az időbe lehet a leghamarabb megfázni. A hét közben észlelhető maximum 15 fokos napközbeni csúcshőmérséklet azonban szép lassan elkezd emelkedni, és még ha borús is lesz a hétvége és esni fog az eső, vasárnap már Debrecen városában is láthatjuk újra a napot. Vasárnap délelőtt még eleinte csökken, majd napközben újra megnövekszik a felhőzet és délutánra újra sok zápor alakulhat ki.

Átmeneti melegfront érkezik jövőhéten

Aki nem szereti ezt a ködös, esős időjárást, az biztosan örülni fog annak a hírnek, hogy Debrecen felé haladó melegfront, hétfőn már észlelhető lesz! Ez a változó időjárás Debrecenben a front érzékenyeknek nem jó hír, viszont talán a pár napos napsütésnek talán ők is tudnak örülni! Ha eddig valóban nem mozdultunk ki a sok eső miatt, ha nem volt muszáj, akkor most mindenképp pótoljuk, hiszen ez a melegebb idő is csak átmeneti lesz, pár nap után visszatér az esős, borús időjárás.

Vasárnap a hőmérséklet már 20 fok körüli lesz és az a következő héten egészen 24 fokig emelkedni fog. Egészen péntekig élvezhetjük a csapadék nélküli, jó időt, a hétvége felé már újabb esőzések lesznek várhatóak. Hétfőn és kedden már 21-23 fok körül lesz a hőmérséklet napközben, szerdán és csütörtökön pedig már 24 fokot élvezhetjük! Legyünk azonban óvatosak, hiszen ettől függetlenül mindenképp öltözködjünk rétegesen és melegen, mert az Észak-nyugati szél továbbra is közepes erősségű lesz.

Gyerekeknek hatalmas élmény lehet a Debreceni Állatkert!

A kisgyerekekkel különös nehéz a bezártság elviselése rossz idő esetén, ők szeretnek talán a legjobban kint lenni a jó időben! Használjuk tehát ki az enyhe őszi napokat, kiránduljunk sokat, sétáljunk nagyokat Debrecenbe. A gyerekek általában szeretik az állatokat, szervezzünk nekik olyan programot, amit garantáltan élvezni fognak!

Látogassuk meg a Debreceni Állat-és Növénykertet, ahova már reggel 9kor ellátogathatunk, hiszen, ha minden állatot meg akarunk nézni, akkor egy teljes napot érdemes rászánni! Ezzel a programmal az a legjobb, ha szerda, vagy csütörtökre időzítünk, hiszen akkor várható a legmelegebb időjárás Debrecenben.