Debrecen időjárás előrejelzés

Tekintsd percről percre a 7 napos Debrecen időjárás előrejelzést, mely animációs megjelenítésünk által igazán pontos képet kaphatsz arról, milyen ma az időjárás Debrecen városában és környékén.

Ez a megjelenítés teljesen plasztikussá képes tenni a száraz adatokat, sőt talán még sajátos hangulatot is jelenthet számodra, mikor Debrecen holnapi időjárás előrejelzését böngészed.
Időjárás- és dátum csúszkája azt is lehetővé teszi, hogy percről percre nyomon kövesd, hogyan változik az időjárás ma Debrecenen. Időjárás előrejelzésünk hét napot ölel fel, mert a 15 és 30 napos előrejelzések tágabb időintervallumok nem tudnak megfelelően pontosak lenni.

10 napos Időjárás előrejelzés Debrecen

Ezért kell a debrecenieknek köpönyeget viselni

A civisváros lakóinak a tavasz és őszi időjárás során sokszor kell megtapasztalniuk a köpönyeg felvételét, mivel eléggé csapadékos az idő. Az időkép ilyenkor nem a legoptimistább hangulatot hoz számukra. Szürke, bús az égbolt. Teljesen egybe függő, mint ha az ég festője nem ismerne más milyen színt. És ahogy lenni szokott az estánc mellé még jár az alföldi szél is ami, helyenként viharos és hideg és ilyenkor senkinek sem esik jól ha az arcába vág. A Piac utca és a Burgundia sarok és a Petőfi tér az a két hely, ahol a huzatos szél olyan erős, hogy levegőt venni is nehéz.

Debrecen, becenevén Civisváros vagy Kálvinista Róma a harmadik legnagyobb területű, és második legnépesebb város Magyarországon, írásban először a XIII. században említik.

Debrecen átlaghőmérséklete

Az időjárás Debrecen környékén nem mondható szélsőségesnek, ha a hőmérséklet szempontjából vizsgáljuk. Az évi átlaghőmérséklet 10,0 fok körül alakul, a legmelegebb hónapban átlagosan 21,0 fokot lehet mérni, a leghidegebben pedig átlagosan -2,6 fokot mutat a hőmérő. A területre jellemzőek a viszonylag kései, áprilisi, májusi fagyok. Télen az átlagos hőmérséklet 0 és 3 fok között alakul, tavasszal 1 és 10 fok között, nyáron a 14 fokos hőmérséklet a jellemző átlag, az őszi időjárás Debrecenben 10 és 1 fok közötti.

Éves csapadék mennyisége Debrecen területén

Debrecen időjárása csapadék szempontjából elég kedvezőtlen a mezőgazdaságnak, mivel az évi átlagos csapadékmennyiség mindössze 400 mm. A június mondható a legcsapadékosabbnak, ilyenkor 800 mm is hullhat, ezt követi a július és augusztus 600-650 mm-rel. Száraz vidék és csapadék tekintetében nincs nagy eltérés az évszakokat nézve, mivel a nyári átlagos 650-700 mm-es átlagot leszámítva, átlagosan 300 és 400 mm közötti mennyiség esik a maradék három évszakban. A város meglehetősen szeles, északi, északnyugati szél jellemzi.

Földrajzi elhelyezkedése Debrecenek

Debrecen alföldi város, Magyarország keleti részén található, Hajdú-Bihar megyében, Budapesttől 230 km-re, a Román határtól csupán 35 km-re, a Nyírség területén. Közelében nem folyik folyó, talaja homokos, puha. Alföld lévén jelentős magasságkülönbségek nincsenek. A közelben található például Hajdúsámson, Nagyhegyes, Balmazújváros és Hajdúböszörmény. Debrecen és környéke nem rendelkezik kimagasló természeti látványosságokkal.

Híres debreceni látnivalók és nevezetességei

Debrecenben a látnivalók között említendők a templomok (Debreceni Református Nagytemplom, a Debreceni Református Kistemplom, Szent-Anna Székesegyház.). A megyeháza, a vármegyeháza és az egyetem épületei is látványosak, de múzeumban is gazadag település. A Déri Múzeum például fontos látnivaló, Munkácsy képeket és ókori egyiptomi gyűjteményt is őriz. A Holló László Emlékmúzeum és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum szintén kihagyhatatlan, ahogy a Régiposta Étterem, és a Fűvészkert is. Jelentős még a Nagyerdő, a gyógyfürdővel, kis tóval, állatkerttel és az egyetem főépületével.

Állást keres Debrecenben vagy környékén? debrecenallas.hu

Szeretne egy kellemes hétvégét eltölteni Debrecenben, de nincsen hol aludnia? A http://myszallas.com/debrecen-szallas oldalon számos szállás lehetőség közül választhat. Hotelek, apartmanok Debrecenben.

Debrecen időjárás előrejelzés adatait a norvég meteorológiai intézet segítségével mutatjuk be http://www.yr.no/ Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel honlapunk Debrecen időjárás előrejelzését a lent található gombok segítségével, hogy ők is tudják milyen időre számíthatnak a következő 7 napban!


Legyél Te is időjárás jelentő és értesíts másokat, hogy milyen az időjárás!

Időjárás észlelések Debrecen településen