Debrecen időjárás előrejelzés

Tekintsd percről percre a 7 napos Debrecen időjárás előrejelzést, mely animációs megjelenítésünk által igazán pontos képet kaphatsz arról, milyen ma az időjárás Debrecen városában és környékén.

Ez a megjelenítés teljesen plasztikussá képes tenni a száraz adatokat, sőt talán még sajátos hangulatot is jelenthet számodra, mikor Debrecen holnapi időjárás előrejelzését böngészed.
Időjárás- és dátum csúszkája azt is lehetővé teszi, hogy percről percre nyomon kövesd, hogyan változik az időjárás ma Debrecenen. Időjárás előrejelzésünk hét napot ölel fel, mert a 15 és 30 napos előrejelzések tágabb időintervallumok nem tudnak megfelelően pontosak lenni.

10 napos Időjárás előrejelzés Debrecen

Debrecen, becenevén Civisváros vagy Kálvinista Róma a harmadik legnagyobb területű, és második legnépesebb város Magyarországon, írásban először a XIII. században említik.

Debrecen átlaghőmérséklete

Az időjárás Debrecen környékén nem mondható szélsőségesnek, ha a hőmérséklet szempontjából vizsgáljuk. Az évi átlaghőmérséklet 10,0 fok körül alakul, a legmelegebb hónapban átlagosan 21,0 fokot lehet mérni, a leghidegebben pedig átlagosan -2,6 fokot mutat a hőmérő. A területre jellemzőek a viszonylag kései, áprilisi, májusi fagyok. Télen az átlagos hőmérséklet 0 és 3 fok között alakul, tavasszal 1 és 10 fok között, nyáron a 14 fokos hőmérséklet a jellemző átlag, az őszi időjárás Debrecenben 10 és 1 fok közötti.

Éves csapadék mennyisége Debrecen területén

Debrecen időjárása csapadék szempontjából elég kedvezőtlen a mezőgazdaságnak, mivel az évi átlagos csapadékmennyiség mindössze 400 mm. A június mondható a legcsapadékosabbnak, ilyenkor 800 mm is hullhat, ezt követi a július és augusztus 600-650 mm-rel. Száraz vidék és csapadék tekintetében nincs nagy eltérés az évszakokat nézve, mivel a nyári átlagos 650-700 mm-es átlagot leszámítva, átlagosan 300 és 400 mm közötti mennyiség esik a maradék három évszakban. A város meglehetősen szeles, északi, északnyugati szél jellemzi.

Debrecen elhelyezkedése

Debrecen alföldi város, Magyarország keleti részén található, Hajdú-Bihar megyében, Budapesttől 230 km-re, a Román határtól csupán 35 km-re, a Nyírség területén. Közelében nem folyik folyó, talaja homokos, puha. Alföld lévén jelentős magasságkülönbségek nincsenek. A közelben található például Hajdúsámson, Nagyhegyes, Balmazújváros és Hajdúböszörmény. Debrecen és környéke nem rendelkezik kimagasló természeti látványosságokkal.

Debrecen látnivalói és nevezetességei

Debrecenben a látnivalók között említendők a templomok (Debreceni Református Nagytemplom, a Debreceni Református Kistemplom, Szent-Anna Székesegyház.). A megyeháza, a vármegyeháza és az egyetem épületei is látványosak, de múzeumban is gazadag település. A Déri Múzeum például fontos látnivaló, Munkácsy képeket és ókori egyiptomi gyűjteményt is őriz. A Holló László Emlékmúzeum és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum szintén kihagyhatatlan, ahogy a Régiposta Étterem, és a Fűvészkert is. Jelentős még a Nagyerdő, a gyógyfürdővel, kis tóval, állatkerttel és az egyetem főépületével.

Állást keres Debrecenben vagy környékén? debrecenallas.hu

Szeretne egy kellemes hétvégét eltölteni Debrecenben, de nincsen hol aludnia? A http://myszallas.com/debrecen-szallas oldalon számos szállás lehetőség közül választhat. Hotelek, apartmanok Debrecenben.

Debrecen időjárás előrejelzés adatait a norvég meteorológiai intézet segítségével mutatjuk be http://www.yr.no/ Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel honlapunk Debrecen időjárás előrejelzését a lent található gombok segítségével, hogy ők is tudják milyen időre számíthatnak a következő 7 napban!


Legyél Te is időjárás jelentő és értesíts másokat, hogy milyen az időjárás!

Időjárás észlelések Debrecen településen