Csütörtöktől fokozatosan tovább hűl a levegő

Csütörtökön a reggeli órákban még számítani lehet havazásra, hózáporra az ország több pontján is, azonban a nap hátralévő részében a nyugati irányból már kezd felszakadozni a felhőzet. Péntektől egyre kevesebb csapadékra van kilátás, néhol lehet számítani egy kis hószállingózásra, ám igen kemény éjszakai fagyok várhatók.

Bővebb előrejelzés
Csütörtökön már csak helyenként fordul elő kisebb havazás, a nyugat felől felszakadozó felhőzetnek köszönhetően, és pár órás napsütésre is van kilátás. Mérsékelt keleti szél fog fújni, és napközben -2, +3 fok közötti hőmérséklet várható.

Kettős front várható, változékony időjárással, keleten csapadékkal. A frontra érzékenyek kellemetlen közérzetre, fejfájásra, ízületi fájdalmakra számíthatnak. A gépjárművel közlekedők az ország több területén havas, csúszós utakkal, néhol csökkenő látástávolsággal is számolhatnak. Szükség lehet a hóláncra is némely hegyi utakon.

Pénteken a váltakozó felhőzet mellett, előbújik a nap is. Erősebb felhősödésre a délnyugati országrészben lehet számítani, de említésre méltó mennyiségű csapadékra nincs kilátás. Az északkeleti szél élénkebben fúj. A Hőmérséklet a kora délutáni órákban -4. +1 fok között alakul.

Szombaton szinte az egész ország területén napos időre van kilátás, minimális felhőzettel, helyenként hószállingózással. Mérsékelt északkelet szélre, és -5, 0 fok közötti nappali hőmérsékletre lehet számítani.

Vasárnap többnyire napos idő várható. Helyenként lehet hószállingózás. Erős északnyugati szélre és -6, -1 fok közötti nappali hőmérsékletre lehet számítani.

Hétfőn többfelé derült lesz az égbolt, Napos, csapadékmentes idő, és erős északi szél várható. Napközben -7, -2 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a száraz, napos idő tovább folytatódik. Mérsékelt nyugati szél fúj. A legmagasabb nappali hőmérséklet -7, -2 fok között várható.