Baja időjárás előrejelzés

Tekintsd percről percre a 7 napos Baja időjárás előrejelzést, mely animációs megjelenítésünk által igazán pontos képet kaphatsz arról, milyen ma az időjárás Baja városában és környékén.

Ez a megjelenítés teljesen plasztikussá képes tenni a száraz adatokat, sőt talán még sajátos hangulatot is jelenthet számodra, mikor Baja holnapi időjárás előrejelzését böngészed.
Időjárás- és dátum csúszkája azt is lehetővé teszi, hogy percről percre nyomon kövesd, hogyan változik az időjárás ma Bajaen. Időjárás előrejelzésünk hét napot ölel fel, mert a 15 és 30 napos előrejelzések tágabb időintervallumok nem tudnak megfelelően pontosak lenni.

10 napos Időjárás előrejelzés Baja

Egyik ismert városunk Baja, melyet A halászlé fővárosa becenévvel is szokás illetni, mivel a szegedi halászlé után a bajai a legismertebb, már-már legendás halétel.

Baja átlaghőmérséklete

Baja időjárása melegnek mondható, az évi átlaghőmérséklet 10-100 fok közé tehető. Jellemzően -3 és -2 fok között alakul a januári középhőmérséklet, míg a legmelegebb hónapban, júliusban 21 fok fölé is emelkedhet. A tavasz általában enyhe, ahogy az őszi idő is, a téli időjárás Baja esetében elmarad a leghidegebb vidékek fagyaitól, a nyári forróság viszont néha vetekszik a legmelegebb városok középhőmérsékletével.

Baja éves csapadék mennyisége

A település csapadékosnak mondható, az évi átlagos csapadékmennyiség 620 mm fölé is emelkedhet, ami a magyarországi átlagnál jóval magasabb. Tavasztól őszig átlagosan 360 mm esik, míg ősztől tavasz elejéig 260 mm csapadék hullik. A vidék aligha mondható szelesnek, bár bizonyos időszakokban nagyobb szelek is előfordulnak. A szél jellemzően északnyugatról érkezik.

Baja elhelyezkedése

Baja Magyarország déli részén található, Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa, fontos hajózási és közlekedési csomópont a Duna mentén, annak bal partján helyezkedik el. Vele szemben található a Mohácsi-sziget, a város Budapesttől 167 kilométerre fekszik, délre. Baja a Duna-ártér, a Kiskunsági homokhátság és a Felső-bácskai löszhát tájegységek találkozásánál épült, a legfontosabb Dunai átkelőhelynek számít. Baja időjárása szélsőségektől mentes, így nem csoda, hogy a közelében lévő Petőfi-sziget kedvelt üdülőterület. A Petőfi-sziget Bajától nyugatra található.

Baja látnivalói és nevezetességei

Baja a halászlén kívül még számos történelmi, kulturális nevezetességet is kínál a városba látogatóknak. Jelentős a Szentháromság tér, melyen a nagyméretű, impozáns Városháza is található, előtte a Szentháromság-szoborral. A vallási épületek is megcsodálandók Baján. Számos templom és egy zsinagóga található a városban. Érdemes megnézni a Belvárosi Szent Péter és Szent Pál Templomot, a Szent Rókus-káponát, a Szent János-kápolnát, a Ferences templomot, melyhez kolostor is csatlakozik, valamint a Kálvária-kápolnát. Baja városába a XVII. században betelepülő bunyevácok kultúrájának bemutatására létrehozták a Bunyevác Tájházat. A művészetek kedvelőinek ajánlott a Nagy István Képtár, Éber Emlékház-Galéria, de nem szabad kihagyni a Türr István Múzeumot sem.

Baja időjárás előrejelzés adatait a norvég meteorológiai intézet segítségével mutatjuk be http://www.yr.no/ Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel honlapunk Baja időjárás előrejelzését a lent található gombok segítségével, hogy ők is tudják milyen időre számíthatnak a következő 7 napban!


Legyél Te is időjárás jelentő és értesíts másokat, hogy milyen az időjárás!

Időjárás észlelések Baja településen